Innovation og Materialevalg

Vi bestræber os også på at minimere mængden af miljøbelastende transport i vores værdikæde ved at producere i Europa, når det er muligt, og ved at minimere antallet af vareprøver som sendes frem og tilbage i produktions- og salgsprocessen.

Derfor undersøger vi løbende teknologiske løsninger som kan minimere og måske en dag overflødiggøre produktion af prøver og den dertil hørende fragt, og vi sørger for at de prøver vi producerer, så vidt muligt bliver solgt eller givet væk til børn i nød. Vi bestræber os også på at bruge de metervarer som er involverede i vores produktioner helt op, ved at sy mindre specialproduktioner op af restmetervarer.

For nylig har vores ønske om at udvikle bæredygtige produkter gjort det muligt for os at præsentere dele af vores kollektion i materialer, der er fremstillet af genanvendte plastikflasker. Hvis du gerne vil vide mere om dette initiativ kan du læse mere i afsnittet Repreve og Mini A Ture.

Innovation og teknologisk udvikling i beklædningsindustrien oplever i øjeblikket en eksplosiv vækst, hvilket giver os flere muligheder for at undersøge, hvordan vi kan udvide vores væredygtige koncepter. Det er vores ambition, at alle fremtidige kollektioner vil vise en tydelig udvikling i vores bæredygtige initiativer.

Vi arbejder i dag med flere materiale- og teknologiske valg, som:

- Italiensk Prado Uld.

- Nano Dye teknologi.

- Bæredygtige animalske produkter.

- Økologisk bomuld.

Italiensk Prado Uld

Denne type uld af den højeste kvalitet er genanvendt fra andre producenters spildmaterialer og restmetervarer, hvilket betyder at brugen af nye animalske materialer minimeres. Det er vores klare holdning at bæredygtighed bedst opnås ved genanvendelse og reduktion af spildmaterialer, især i beklædningsindustrien. Her forårsager masseproduktion ofte stor kemisk forurening. I stedet skaber vi tøj af højeste kvalitet, der passer på dit barn og naturen.

Animalske produkter

Dyrevelfærd står højt på vores dagsorden. Vi er meget forsigtige, når vi vælger, hvilke animalske produkter vi skal bruge i vores kollektioner, da det skal foregå på human vis. Vi sørger altid for, at alle leverandører og materialer, vi bruger, lever op til vores høje etiske og miljømæssige krav. Vores pelskraver, der findes på nogle af vores overtøjsprodukter, kommer fra regulerede, vilde, finske vaskebjørne, en invasiv art, der truer det oprindelige fugleliv. Vi mener, at beslutningen om at bruge materialer som disse forårsager minimal skade, mens de fremmer dyrevelfærd, hvilket giver os adgang til kvalitetsmaterialer uden at benytte os af grusomme pelsfarme

Nano-Dye teknologi

Vi forsøger altid at inkorporere ny banebrydende teknologi i vores produktion, i dette tilfælde nano-Dye teknologi. Denne banebrydende teknologi er en revolutionerende måde at indfarve tøj på, og reducerer brugen af vand og energi drastisk. 20% af global vandforurening stammer fra industriel tekstilproduktion, og dette vil vi reducere. Med nano-Dye bruger man kun en tiendedel af den energi som ved nuværende metoder, imens man bruger 75% mindre vand. Vi holder skarpt øje med nye bæredygtige metoder, og selvom teknologien er ny, kan vi ikke vente med at implementere den i vores forsyningskæder.

Økologisk bomuld

Bomuld er et af vores foretrukne materialer, da dets styrke kan hamle op med selv de mest krævende aktiviteter børn kaster sig ud i. Fordi så mange af vores produkter indeholder bomuld, bestræber vi os på at benytte så meget økologisk GOTS- og OCS-certificeret bomuld som muligt. Konventionel bomuldsdyrkning er ikke bæredygtigt, i særdeleshed ikke for de lokalsamfund hvor det dyrkes. Bomuld vokser kun i det subtropiske og tropiske klima, og da bomuld kræver store mængder vand lægger det et øget pres på dets producenter i områder, der ofte lider af tørke.

For at kompensere for dette benyttes der store mængder pesticider og gødning, der over tid steriliserer jorden og bomuldbøndernes levegrundlag. Ved at bruge økologisk bomuld sikrer vi, at ingen skadelige kemikalier eller gødning kommer i jorden eller i dit tøj.

Hvis du køber GOTS-certificeret bomuld, kan du være sikker på at der ikke er brugt syntetisk gødning eller pesticider. Når det spindes og strikkes foregår det med energieffektive og giftfri metoder, så vores beklædning føles naturligt og komfortabelt, samtidig med at det er uskadeligt for børn i alle aldre. Indfarvningen af tekstiler sker under kontrollerede forhold uden tilsætningsstoffer, og da det hele foregår i et lukket vandkredsløb filtreres og renses vandet efter brug, i overensstemmelse med vores ønsker om cirkulær økonomi og bæredygtighed. Fordi der ikke benyttes stoffer som krom eller formaldehyd i processen, er vores tøj også særligt velegnet til børn med allergi eller astma.

MINI A TURE’s blev i 2020 GOTS certificeret. Læs mere under afsnittet Miljømærker.
BIONIC FINISH ECO

MINI A TUREs overtøj indeholder BIONIC FINISH ECO.
Dette vil sige at MINI A TUREs overtøj har en økologisk vandafvisende imprægnering baseret på en flourfri opskrift.

Fordelene ved denne form for imprægnering er:
- Vandafvisende samt smudsafvisende
- Overtøjet tørrer hurtigere
- Overtøjets farve og stof ser nyt ud i længere tid
- Gør plejen af textilen lettere
- Modstandsdygtig over for vask

100% GENBRUGSNYLON & POLYESTER

Vi ønsker at bidrage til mindre plastik i naturen og havene. Derfor anvender vi 100% genbrugsmaterialer i vores overtøj. Du får stadig den velkendte MINI A TURE kvalitet, der nu også bare er miljøvenlig.